Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Asprovalta patrola - Kolima do Asprovalte

 

 Srbija - Tokom putovanja u Srbiji, vožnjom Autoputem Beograd - Niš vožnja do raničnog prelaza Preševo, naićićete na dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš gde je putarina za putnička vozila 730 rsd. Sledeća naplatna rampa je Doljevac udaljena svega 24 km od Niša. 37 km posle Doljevca prestaje autoput i vožnja se dalje odvija magistralom kroz Grdeličku klisuru. Očekujte radove na putu nakon prolaska Bujanovca. Dolazite na granični prelaz Preševo i napuštate Srbiju.

 

 Makedonija - Granični prelaz Tabanovce. U Makedoniji je završen auto put, tako da čim prođete granični prelaz, odmah stupate na auto-put. Nakon petnaestak kilometara vožnje, nailazite na prvu naplatnu rampu u Makedoniji. Putarina je 60 denara. Ukoliko plaćate u evrima, putarina je oko 1€. Nakon 47km nailazite na drugu naplatnu rampu u Makedoniji. Cena putarine ovde je 80 denara.

Treća naplatna rampa u Makedoniji je na 92 km od izlaska iz Makedonije i graničnog prelaza Bogorodica, gde takođe putarina staje 60 denara. Nakon 125km nailazite na Bife Belov 113, zgodno mesto za odmor i predah, a poseduje i veliki parking prostor. Ovo je jedno od retkih mesta na putu kroz Makedoniju gde se covek moze osveziti. Najveci deo prostora je bašta u debeloj hladovini, a restoran radi 24 casa.

Kada prođete isključenje za Gevgeliju, 1km neposredno pred granicu, sa desne strane se nalazi bezninska pompa Okta, gde Vam savetujemo da zastanete i po povoljnijim cenama napunite rezervoar. Nakon ukupno 180 km provedenih u Makedoniji, dolazite do graničnog prelaza Bogorodica.Nakon ukupno 180 km provedenih u Makedoniji, dolazite do graničnog prelaza Bogorodica.

 

 Grčka - Ulazite u republiku Grčku na graničnom prelazu Evzoni. 50-ak km nakon prolaska Evzonija dolazite do prvog skretanja za Edesu a nakon 400m i isključenja za Solun. Ovim putem prolazi se kroz industrijsku zonu Soluna. Put je sa dve trake u jednom pravcu ali sa dosta semafora. Imate putokaz KAVALA/HALKIDIKI levo, na semaforu (a pravo je centar Soluna).

Sada ste na novoj autoput obilaznici koju koristite samo 5-6 kilometara - do velike petlje i isključenja sa natpisom KAVALA, gde se uključujete na autoput Solun-Kavala.  Napuštate predgrađe Soluna (prvo blago uzbrdo a onda oštro nizbrdo) i dalje vozite autoputem, narednih sedamdesetak kilometara (sa desne strane su dva velika jezera). Imate i jednu naplatnu rampu (3 €).

Kada prođete (jedini) tunel i ugledate more, silazite sa autoputa za putokazom ASPROVALTA pa, nakon kilometar–dva, nailazite na prvi i odmah i drugi semafor. Tu skrećete levo za putokazom i sada ste pred ciljem putovanja. Nakon oko dva kilometra, ulazite u Asprovaltu i imate niz od nekoliko semafora.

Putarine do Asprovalte
Srbija920 rsd (730 Niš + 190 Doljevac) 
Makedonija160 denara (60 denara = 1€)
Grčka3 €

 


Прикажи већу мапу

 

Nađite i rezervišite smeštaj u Asprovalti brzo lako i jednostavno!


Još informacija o Asprovalti

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Asprovalta 2024!